7. lokakuuta 2010

Keittiötä, kylppäriä ja musta makuuhuoneen lautalattia.

Keittiö tuli tällä viikolla. Innoissaan sitä asennettiin heti ekana iltana puoleen yöhön asti. Harmillista että tilaamamme kaasuliesi olikin väärä ja juuri sitä mikä haluttiin ei nyt sitten enää löydy mistäänpäin maailmaa... lohdutukseksi saatiin kuitenkin side by side jääkaappi alle puoleen hintaan maahantuojalta. Jee! Pikkuhiljaa alkaa näyttää kodilta.

Kylppärikin alkaa pikkuhiljaa saada laattoja pintoihinsa, ensimmäinen rivi valkoista seinälaattaa on jo paikoillaan ja lattiaan tulee mustaa vuolukiven näköistä laattaa. Molemmat laatat on samankokoisia. Oltais kovasti haluttu mustavalkoinen kuva printattuna kaakeliin jollekkin seinälle, mutta se karu tosiasia että sen hinnaksi olisi tullut noin 400€ neliö päädyttiin miettimään josko niitä kuvia sittenkin vaikka kehyksissä laittais seinille...
Makuuhuoneen lattiasta tuli nyt sitten musta. Vanhan parketin alta paljastui ehjä sama lautalattia kuin mitä hallissa ja olkkarissa on ja mietittiin sitä ehkä vartti yhdessä eilen illalla kunnes molemmat oltiin sitä mieltä että musta olis tosi hyvä. Tänään se sitten jo maalattiinkin. On se aika hurja. Eilen sain myös ihanan tilansäästö vision, huone on niin pitkä että sängyn päätyyn rakennetaan vielä erillinen seinä jonka taakse mä saan mun mekot ja kaikki muut vaatteet roikkumaan jotka ei kuitenkaan meidän vaatehuoneeseen mahdu. Nyt pitäis vaan kehitellä mitat sille seinälle, molemmilta puolilta kulku tietty mutta mikä olis paras etäisyys seinästä...?

4 kommenttia:

 1. WAU!!! Kyllä mun nnyt päitäis tulla käymään, niin paljon olette saaneet aikaan :D Ja musta lattia on hurja, mutta hieno!

  Ei sellaisen seinäkkeen varmaan kauhean etäällä tarvitse olla - jos 60 cm syvä kaappi riittää henkarivaateille, niin sen saman voi varmaan tossa varata niille ja sitten seisomatilaa, hmm, ehkä 70-90 cm. Se meidän eteiskäytävä, jossa on se (nyt tyhjillään oleva) naulakko henkareineen, on 150 cm leveä, ja siinä on jo aika ruhtinaallisesti tilaa. Tuleeko seinä kattoon asti, vai onko se tavallaan vaan sellainen seinäke, jonka sivuilla ja yläpuolella on tyhjää?

  VastaaPoista
 2. Tuu käymään! Tänään illal? Mittailin sitä seinäkettä ja ajattelin että 110cm varmaan riittäis, ei siellä oleilla tarvi, kunhan mahtuu ottamaan vaatteet ja kulkemaan läpi. Ajattelin että seinä olis kattoon asti, siihen sais vaikka jonkun hienon grafiikan printattua sitte.

  VastaaPoista
 3. heis!
  google toi mut tänne kun etsin vinkkejä lattian maalaamiseksi mustaksi. tekisi mieli kokeilla, mutta kokemuksia tuntuu olevan aika vähän. eilen jo lähdin hakemaan maalia, mutta uulaa ei ainakaan paikallisesta saanut hyllytavarana. olisinkin siis udellut millä lattianne on käsitelty ja miltä se on vaikuttanut käytössä.

  VastaaPoista
 4. Kiva että löysit tänne! Meidän alkuperäinen puulattia makkuhuoneessa maalattiin mustalla betoluxilla. On tosi kestävä maali ja hyvin on ainakin toistaiseksi kestänyt. Mustassa tietty näkyy hyvin kaikki pienet pölyhiukkaset mutta olen kyllä ollut tosi tyytyväinen lattiaan, go for it!

  VastaaPoista